Thursday, 25 February 2016

makale sunuşları hakkında...

derste konuştuklarımızın kısa bir özetini yapacak olursak: 

1) MAKALE SUNUŞU: makaleyi grup olarak sunuyorsunuz... bir powerpoint sunuş hazırlıyorsunuz... power point sunuşta ve anlatımınızda şunlar minimumda yer almalı:
   
--- makale neden bahsediyor? temel meselesi ne?
--- kent hakkı meselesine nasıl temas etmiş, nereden bağlanmış?
--- metodoloji: nasıl bir metod kullanmış? ne tür veriler toplamış? anket mi yapmış, mülakat mı yapmış, ikisini birden mi yapmış, medya taraması mı yapmış, vs. vs.
--- makalenin temel çıktıları, bulguları neler?
--- makalede öne çıkan kavramları tahtaya yansıtın (özellikle derste üzerine tartışabileceğimiz, konuşabileceğimiz, ufkumuzu açabilecek)
--- makalede hoşunuza giden, önemli bulduğunuz cümle ve pasajları tahtaya yansıtın (üzerinde konuşabileceğimiz, tartışabileceğimiz)
--- tartışma soruları bulun ve tahtaya yansıtın...

- not1: sunuş yanında bu konunun derste tartışılmasını bekliyoruz ve tartışma da sunuş gibi sizin sorumluluk alanınıza giriyor, dolayısıyla uygun bir tartışma ortamının sağlanması için uygun soruların bulunması ve tahtaya yansıtılması önemli.
- not2: bu powerpoint dosyası dersin olduğu gün sonuna kadar dersin email adresine gönderiliyor (excel dosya ile birlikte tek bir email olarak gonderin). 
- not3: dosya adı formatı şöyle: dersintarihi yil ay gün_yazar soyadı ve makale yılı_grup üyelerinin adları ve soyadları örnek: 160325_Harvey2009_BegumElci_AhmetDursun_TarıkYılmaz
- not 4: sunuşlar maksimum 15 dakikalık olmalı... 10-15 dakika arası olması uygun... 5 dakikalık bir tartışma kısmı olacak sunuşların ardından... sunuşlar bitmeden, sunuş esnasında da tartışma açılabilir... 

2) KELİME HAVUZU: yine grup olarak bu makalede çok bilinmeyen ve planlama ile ilişkili olduğunu düşündüğünüz, bizim sınıf olarak dönem sonunda bilmemizin bize faydası olduğunu düşündüğünüz 15 kelime (maksimum 20 olabilir) seçiyorsunuz bu makale içinden... bir excel dosyasında üç sutun açıp şu sırayla yazıyorsunuz: 1. sütun ingilizce kelime, 2. sütun türkçe anlamı (kelimenin metin içerisindeki anlamını en iyi karşıladığınızı düşündüğünüz anlamı), 3. sütun (o kelimenin makalede geçtiği cümle, kelime bold olacak, yapıştırdığınızda oluşan format hataları düzelmiş olacak). 
- not1: bu excel dosyası dersin olduğu gün sonuna kadar dersin email adresine gönderiliyor (powerpoint dosya ile birlikte tek bir email olarak gonderin)
- not2: dosya adı formatı şöyle: dersintarihi yil ay gün_yazar soyadı ve makale yılı_grup üyelerinin adları ve soyadları örnek: 160325_Harvey2009_BegumElci_AhmetDursun_TarıkYılmaz
- not3: bu hafta için geçerli değil ama 3. ve 4. haftalarda kelime hazırlayacak gruplar önceki haftalardaki kelimelerle çakışmayan kelimeleri seçmek durumunda. her haftanın kelimeleri, kontrol edildikten sonra blogda yayınlanacak. 

3) REFLECTION PAPER: bireysel çalışma. her bir grup üyesi bireysel olarak bu makale üzerine bir reflection paper yazıyor. dosya adı formatı dışında daha önce ilan ettiğimiz kurallar geçerli, sadece dosya adını aşağıda belirtildiği gibi girin:
- not1: reflection paper daha önce tarif edildiği gibi yazılıyor, çıktı olarak derse getiriliyor ve bize teslim ediliyor. ayrıca dersin olduğu gün sonuna kadar dersin email adresine email atılıyor. 
- not2: dosya adı formatı şöyle: dersintarihi yil ay gün_yazar soyadı ve makale yılı_grup üyelerinin adları ve soyadları örnek: 160325_Harvey2009_BegumElci

No comments:

Post a Comment